lördag 13 oktober 2012

Dagens outfit

Övergång från sommar- till vintergarderob. Asjobbigt. Efter  sex vintrar med enkom basker som enda fungerande huvudbonad – snyggt men kallt när det kryper ner mot minus tio grader – tågade vi idag till Stadium för att kolla in kläder till lillebror men också, kors i taket, för att köpa en ny vintermössa till Greta. Nejnejnejnejnej, vill inte ha den mössan, varenda mössa som viftades med fick tummen ner. Men sedan såg hon väl alla plagg som lillebror fick tampas med.  Överbyxor och jackor och fleece. Hemska grejor. Helt plötsligt hade hon på sig en vit mössa med örönlappar och fuskpäls.
Vi slog till direkt. Den är ju alldeles för varm nu. Men man kan inte få allt. Sedan blev vi övermodiga och gick till skoaffären, där det var inferno med skrikande barn osv. Greta blev då så irriterad att hon ville lappa till skoförsäljaren. Han höll god min, som tur var.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart med nya inlägg! Älskar denna fina och läsvärda blogg.

Anonym sa...

Vi har samma problem med kläder...dock har årets övergång till vinterkängor/overall gått över förväntan. Vi började dock i tid, så när det är nu är +7 grader så känns det sådär med vinterkängor och overall på 4-åringen. :)

Sara

Shane Castane sa...

När hela bilden splittras på grund av en liten men olycklig oddity, som en tår, fläck, etc, då våra hjärtan är bundna att bryta. När nya kläder oanvändbara eftersom ett mindre fel till oss, vi inte bara känna ett sting av förlust av ett klädesplagg, men också en förlust av värdet på kläder. Det finns inget att ta itu med känslan av slöseri med pengar när en ny plagg måste kastas bort. Det finns en annan känsla av förlust av affektionsvärde när du kan bära ett klädesplagg eftersom det blev utsliten eller för att den blir för liten. För kreativa och innovativa människor, är en liten fläck, en tår eller en liten storlek inte en stor sak. För dem, i stället är det en chans att göra något nytt och användbart från de bristfälliga Kläder på nätet poster.

Klädesplagg kan fästas och återvinnas när det finns en fläck eller en reva. Fläckar eller revor kan enkelt döljas av kreativa sätt. Ett plåster kan sys över problemområdet.