måndag 18 april 2011

Hålet i tanden II

Jahapp, och då fick vi en tid, G ska in till DS på skärtorsdagen och få hålet lagat. Det känns både bra och läskigt. Någon här som har gjort detta?  Fått tänderna lagade under narkos?

4 kommentarer:

Malin GP sa...

Min son fick ett stort hål i en mjölktand och hade två hörntänder som behövde dras ut för att de nya skulle få plats att komma ned. Han gick med en stor infektion i munnen i över ett år... ett stort infekterat sår på tandköttet som läckte var hela året. Han STANK ur munnen.
Han sövdes ned och det gick jättebra! Det stora problemet var ju att komma igenom när de skulle sätta kanylen i armen... men till slut så gick det och då var det inga problem. Narkosen och uppvaknandet gick kanon och ändå drog de ut FYRA mjölktänder... Inget ont ingenting.
Jag tror det funkar för er med. Men väntetiden är inte okej.
//Malin

Mary sa...

Min dotter H fick två tänder lagade, en utdragen och resten lackade vid samma tillfälle - under narkos. Det största hålet hade upptäckts mer än ett år tidigare och tandborstningen var då ofta en kamp. Nu - snart två år senare - går det mycket bättre.
Vi anlände till sjukhuset tidig förmiddag. Där valde vi att inte ge något lugnande innan narkosen. H lade sig snällt på en brits och masken kom på snabbt vilket resulterade i att hon inte hann reagera. Ingreppet tog ca en timme. Därefter kom en läkare ut till oss föräldrar och informerade om att allt gått bra samt att det skulle dröja 1/2 - 1 timme innan hon vaknade. Hon hade förutom narkos fått bedövning. Läkaren hann knappt prata klart innan H kom gående något groggy. Hon vaknade alltså mycket tidigare än beräknat. Väl i våran famn sträckte hon ut tungan, som var helt bedövad, för att visa att något inte var som vanligt (H pratar mycket sparsamt). Det var svårt att förklara för henne vad som hade hänt och hon var lite ledsen. Jag blev lite chockad av att hon var så medtagen. Hon såg förskräcklig ut med svullna läppar, torkat blod runt munnen, tungan hängande, slö och vinglig. H blev väldigt irriterad över tungan, som inte hängde med ordentligt. Rätt som det var högg hon tänderna i den och fick ett djupt jack i den. Det måste ha gjort mycket ont då bedövningen släppte. Tog ett par tre dagar innan den läkt. H klagade dock inte. Smärttröskeln är hög. Jag skriver verkligen inte detta för att skrämmas - bara för att förbereda er på att det inte alltid blir som man tänkt sig.. H repade sig dock snabbt och var pigg till kvällen igen :-) Lycka till!

Imke Janoschek sa...

Tack Malin och Mary! Bra att påminnas om att en narkos kan sitta i. Tycker också det verkar svårt att hålla henne fastande tillklockan 12.00...

Ann Charlotte sa...

Ja, Tom har fått det, det gick bra, när P skulle köra hem med bilen efteråt dåsade Tom till och såg ut som ett misshandlat barn i baksätet. Men när jag kom hem vid 4 på eftermiddagen var han glad och antagligen alvedonhög. Inga problem efteråt heller, men inget man vill göra särskilt ofta.