måndag 11 april 2011

Ett hål i tanden

G har hål i i en tand. Det upptäcktes för exakt ett år sen och hon blev remitterad till specialisttandläkare. Som kallade, undersökte och konstaterade att hon måste sövas för att det ska bli lagat. Hon klarar inte av att samarbeta i tandläkarstolen på den nivån som behövs för att laga hål i tanden allra längs bak. Tja.  En remiss skickades till detta,  sövning och hållagning, den gick iväg under sensommaren 2010. Nu är vi inne i april. Det är föga troligt att hålet kommer att lagas innan sommaren. Då lär gå 18 månader från att hålet upptäckts till att det ska lagas. Rimligt?

4 kommentarer:

Angela K sa...

Det är väl knappast någon som skulle acceptera de väntetiderna. Helt sjukt!
Vi har dock haft bättre tur med K, men det kanske beror på att det var akut och att hon slog ut 1/2 framtanden...

Mary sa...

Jag vet precis hur det känns. Min då 9-åriga dotter (2009) fick vänta över ett år vilket resulterade i att hålet blivit så stort att tanden istället fick dras ut - det var inte en mjölktand!!
Jag vill också säga att jag är mycket förtjust i din blogg. Du beskriver den eländiga vardagen mycket bra, men ändå med glimten i ögat.
Tack för intressant och igenkännande läsning!

Thomas sa...

Hej!
Fantastik bra och underhållande text i Ögonblick!
Jag är själv i samma situation som du och känner igen varje ord!
Tack!

/Thomas
http://thomas-slutasnusa.blogspot.com/

janette sa...

hej,jag var hos tanläkaren med min 9åring,han hoppar upp glatt i tanläkarstolen,och gapar stort,och har nu lagat 6årskindtänderna och han behöver laga mjölktänder,nu tänkte tandläkaren dra ut alla kindtänder under narkos,för att han inte ska event få spelet,sedan var han för frågvis,och det är inget lagat på ett helt år vi har gått dit,så nu är hålen större,jag undrar hur det skulle kännas att vakna upp och inte ha en kindtand i munnen,dessutom är han autistisk,detta låter helt absurt/janette