onsdag 11 augusti 2010

Ajöss Libero et consortes

Gaaa!!!! We did it! Libero har sålt sin sista blöja till oss. Efter åtta år! G är numera torr, natt, dag och allt däremellan. Och alldeles nyss tog vi det sista stoooora hindret och G (ursäkta språket här nu, men man blir ju väldigt TYDLIG i sin kommunikation med ett sådant här barn) bajsade för första gången någonsin sittandes på en toastol. (förut skedde det fortfarande i blöja sittandes på HUK på toan) Nu är det glass, maränger, strössel och ballonger, och jag tror att jag ska öppna en flaska bubbel. Oh happy day.

3 kommentarer:

Markus H sa...

Skööönt!

Ett problem mindre. Alltid något.

Imke Janoschek sa...

Ja du. Världslig sak kan tänkas. Men alla som sett den där knasiga filmen om hästpojken (amerikansk autistfamilj som åker till schamaner för att få ordning på toaträningen) fattar nog att det är ett stort steg för oss. Ett mer värdigt liv för alla.

Elisabets mamma sa...

Jag brukar säga att den dag vi har två blöjfria barn, då köper vi tårta. "Normala" sonen är tre år och på god väg. Autistiska dottern fem, och, tja, på god väg på så sätt att hon numera känner när hon behöver uträtta sina behov. Steget vi jobbar på nu är att få henne att uträtta det på lämpligt ställe. Vi kommer att få gratis blöjor i två år till, så det svider åtminstone inte i plånboken. Alltid något. Men jag längtar till den dag då hon själv klarar av det här!