tisdag 16 mars 2010

Läggningar

Att lägga en autist tar en satans lång tid. Så ikväll blir det kanske inget mer bloggande....

10 kommentarer:

Fredrik sa...

Hej
har ni testat Melatonin?

hälsar
Kallepappan

Imke Janoschek sa...

Japp, hon har tagit det i ett par år just till insomningen. Men det slog mig häromdagen att hon ju nu är mycket längre och större så hon borde kanske gå upp i dos. Vi lägger henne först vid nio halvtio, annars vaknar hon för tidigt på morgonen. För tillfället vaknar hon varje natt dessutom. Ungefär när melatoninet går ur kroppen, efter fyra timmar. Men vi ger ingen ny dos då, det är liksom ingen idé. Hälsning.

Fredrik sa...

Hur mycket får hon ? Vi har ökat från 3 till 6 mg ( Kalle är 8 år ) och det funkar bättre. Han somnar också vid 22. Att fylla på med M när de vaknar på natten är meningslöst, det är min erfarenhet också.
Nattliga uppvaknanden är skitjobbiga, vi har som regel att ge Theralen droppar om han vaknar för 02. ...men det blir ett ordentligt bakrus på de där dropparna tyvärr.

Imke Janoschek sa...

Fick gå och kolla på förpackningen ;-) Hon får ju sjukt lite, 2 mg. Och hon är också åtta år, och rätt lång, men smal. Måste ta konatkt med neurologen igen. och den har bytts ut. Blä. theralen har vi inte testat hittills. Just nu somnar hon om rätt så bra när hon vaknar.(Man vågar ju knappt skriva det).Men hon vaknar varje natt.

Fredrik sa...

Att öka dosen låter som en självklarhet.
Vår Dr på barnhab menar att om man ätit M under en lång tid så utvecklas en viss tolerans.
Vi har dock aldrig upplevt det så.
K åt 3 mg i många år, det är först på senare tid vi har ökat dosen ( nu har vi "tillstånd" att ge 9 mg vid behov) detta pga av nyligen insatt Concerta .
9 mg är ingen maxdos, jag känner till barn som har
mycket mer. Får hon "ren" melatonin eller Circadin?

Imke Janoschek sa...

Ren M. (!)(Börjar låta som värsta pusher-konversationen det här).
Concerta, vad är det?
Är det nåt för koncentrationen?

Fredrik sa...

Concerta är centralstimulerande ( metylfenidat, apropå Pusher-snacket) och det funkar väl sådär....eller så funkar det bra. Jag är lite ambivalent där..tycker att han fortfarande är väldigt hyperaktiv ....eller så har jag redan glömt hur det såg ut innan. Hustrun påstår det. Kanske är det dags att sätta ut det några dagar, bara för att för att bli påmind.

Imke Janoschek sa...

Hm, ska ta med mig detta till neurologen. Greta har ju ep, och äter därför ep-medicin sedan ett år tillbaks. Vi var på g med medicinering p g a adhd innan, men då kom epn emellan. Hon är rätt hyper i perioder, men det beror också på hur mycket motion hon får per dag. Just nu alldeles för lite. Vi väntar verkligen på våren och studsmattepassen! Inbillar mig att hon sov bättre under förra sommaren.

Fredrik sa...

visst är det så. sommaren är klart lättare. faktiskt har vi satt ut melatonin helt under vissa perioder på sommaren. ..biologiskt borde det vara tvärtom
Lycka till, hoppas på bättre sömn framöver

ps, ska köpa Brenda Legge , verkar skitkul.
Favoritmat hos oss just nu : Japansk soya direkt ur flaskan, översta lagret på mandeltårtor, HP sås ur flaskan och lätt upptinade hallon.
Tyvärr är det något knas med euroshoppers frysta hallon, de är återkallade till leverantören :-(

Imke Janoschek sa...

Hahaha! Din sons matsedel made my day. Har tänkt på det vid varje sojaflaska den här veckan. Här är det just nu falukorv eight days a week, helst arrangerad som blomblad runt en gigantisk ketchuppöl som intas i sin helhet som avslutning medels gaffeln. Hon är väldigt skicklig på att få hela ketchuppölen på gaffeln i ett svep. Jag får rysningar varje gång.