söndag 19 december 2010

Vilket år!

Satan vilket år. Hon har åkt skidlift för första gången och det har fungerat. Hon har lärt sig läsa sina första ord och meningar, hon går på ridlektioner, hon kommer antagligen att lära sig simma, och störst av allt, hon går och bajsar på toan. Hon är helt torr! Ok då, läsa smäller kanske liite högre ;-). Och vilket slit. Men det ger utdelning. Alla ni som sliter på: Hang in there. De kan lära sig. Det tar år-a-tal. Men det går. Jag vet att det totalsuger många dagar. Men. Det lönar sig!
Vissa saker som hon gör nu, som jag drömde om för fyra år sen, de hade jag gett upp. Jag hade t o m glömt bort mina fantasier om dem. Att gå till en simhall, tex. Att kunna gå in där, klara av att byta om, att klara av att bära en klibbig, blöt baddräkt under en hel simlektion, att klara av att passera ett duschrum, med hotande duschar överallt - att gå på en offentlig toalett, att gå ner i en bässäng som man inte bottna i, och när man väl tycker att det är kul, att gå upp igen. Att fixa detta med henne kändes som en omöjlighet för fyra år sen. Något som aldrig skulle inträffa. Nu sa min man häromdagen: de här simlektionerna, de kastar ett nytt ljus över det här med att semestra vid en pool. Indeed. Helt nya perspektiv! Hurra!

5 kommentarer:

ingela sa...

Wow! Och hurra! Jag kan inte se hur vi ska komma dithän, men vi har andra sådana där utmaningar som gett på moppo genom åren. Att fröken blev torr tillslut, till exempel, är värt allt: )

Jenny sa...

Skönt att höra att det kan vara värt slitet... Känns ju ganska tröstlöst ibland. Tack för att du delar med dig, det stärker mig att vi är fler i samma situation. God jul!

Okki sa...

Varje framsteg är verkligen en WOW upplevelse.
Underbart att ni har haft ett bra år!

Kram Okki

Imke Janoschek sa...

God jul på er med!

Unknown sa...

Hittade precis hit! Vilken fin blogg du har och God Jul på dig och de dina!